Drente Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland
 

Kan ik kopen op een veiling?

Overweegt u om een woning te kopen op een veiling? De executieveiling is openbaar en iedere particulier mag daar bieden. Wees voordat u gaat bieden wel goed op de hoogte van alle veilingvoorwaarden en veilingprocedures, er spelen immers grote belangen. De bijzondere veilingvoorwaarden staan vermeld bij het object in downloads of kunt u deze opvragen bij de notaris die bij het object vermeld staat.

Bieden op een huizenveiling (met veel drukte en concurrentie) kan veel spanningen veroorzaken. Als u van plan bent om op een veiling een huis te kopen moet u de financiering voor de veiling al geregeld hebben, op een veiling is het niet mogelijk dit achteraf te regelen.

Een huis kopen op een veiling is definitief, er gelden geen ontbindende voorwaarden. Als u op de veiling een huis koopt zult u de notaris een bewijs moeten laten zien dat u over genoeg financiële middelen beschikt om het huis én de veilingkosten te betalen (dit kan ook een hypotheek zijn).

Als onderdeel van een goede voorbereiding, doet u er altijd verstandig aan om deskundig advies in te winnen bij een Erkend Veiling Makelaar of informatie in te winnen bij de desbetreffende notaris.